Dobó kardját kapta a Csík zenekar prímása

Az Egri Dobó Kardja Rend immár negyedik alkalommal nyújtotta át vasárnap a várkapitány szablyájának hiteles másolatát az arra érdemeseknek. Az idei esztendőben Szabó Attila zenész, a Csík Zenekar tagja, valamint Schváb Zoltán, közlekedésért felelős helyettes államtitkár vehette át az egri vitézek dicsőségét szimbolizáló jelképet.

A Rostás Bea Pirossal kiegészült Buszkasi zenekar Dobó kardja című dala után Habis László köszöntötte a díjazottakat. A megyeszékhely polgármestere kiemelte: a kard nemcsak erős fegyver, de jelkép is: a várvédők elszántságának, hitük megingathatatlanságának szimbóluma. A város első embere hangsúlyozta, idén egy „kiváló kormányzati szakember” és egy remek zenész, „mindannyiunk büszkesége” veheti át a díjat.

Mindkét kitüntetett hangsúlyozta: nagy tisztességnek érzi, hogy rá gondoltak a kurátorok. Schváb Zoltán úgy fogalmazott, Dobó kardja a hazaszeretet jelképe, s ha az egykori várkapitány példakép, akkor az egriek a példamutatás népe. Szabó Attila előtt barátai, családtagjai az utolsó pillanatig titokban tartották a meglepetést. A zenész kiemelte, soha nem az elismerésért dolgozott, de az ilyen pillanatok megerősítik abban: jó úton jár.

heol.hu galéria
TV Eger riport

Ez a cikk az Egyéb kategória bejegyzése. Bookmark the permalink.